Dak onderhoud is nodig om een lange levensduur van uw dak te garanderen. Schade aan het dak kan al in een vroeg stadium verholpen worden waardoor de kans op lekkages en waterschade tot het minimum beperkt wordt.

Wat kunt u zelf aan onderhoud doen:

Als u geen last van hoogtevrees heeft, kunt u vaak zelf al gedeeltelijk voorzien in het nodige onderhoud van het dak. Uiteraard raden we altijd aan om een expert in te schakelen voor onderhoudsbeurten, zodat u altijd verzekerd bent van een zo lang mogelijk profijt van de dakbedekking en u de garantie op het dak behoud. Voor de doe-het-zelvers hebben we een paar tips op een rij gezet om het dak zo goed mogelijk voor te bereiden op de weersveranderingen en invloeden van buitenaf die het dak kunnen beschadigen. Wat kunt u zelf doen:
• Controleer het dak minstens twee keer per jaar, Het liefst checkt u vóór en na de bladeren zijn gevallen.
• Reinig de hemelwaterafvoeren, de noodoverlopen en de dakgoten. Let op: gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen en geen hogedrukspuit om het dak schoon te maken
• Verwijder de bladeren, takken, beplanting en andere vervuiling.
• Controleer op afwijkingen in het oppervlak van de dakbedekking

Periodiek onderhoud door Hendrikx Dakbedekkingen BV:

Een onderhoudscontract bij Hendrikx Dakbedekkingen BV bestaat niet alleen uit inspecteren en reinigen, maar ook uit het direct vakkundig (preventief) herstellen van kleine gebreken, hierdoor heeft u bij ons niet direct meerkosten bij de kleine gebreken welke wij constateren.

Het preventief onderhoud houdt in dat de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:
• Reiniging van het dakoppervlak** en de hemelwaterafvoeren.
• Inspectie van de waterdichtheid en conditie van: de dakhuid, de naadverbindingen van de dakbanen, de randaansluiting, de expansievoegen, de afsluitprofielen, de aansluitingen van afvoeren, de aansluitingen op lichtkoepels, de aansluitingen op schoorstenen en andere doorvoeren.
• Inspectie van het gehele dakoppervlak op mechanische beschadigingen, chemische vervuiling, scheuren door verzakken en andere bijzondere veranderingen.
• (Preventief) Herstellen aan de hand van de inspectie, indien nodig, van de kritieke punten zoals doorvoeren, ontluchtingen en hemelwaterafvoeren.*
• Herstellen van kleine gebreken welke tijdens de inspectie naar voren komen. Kleine gebreken, zijn die gebreken, welke door de onderhoudsinspecteurs op de dag, dat de controle plaatsvindt, met het voorhanden zijnde materiaal en gereedschap kunnen worden hersteld.*
• Daarnaast wordt ook aangegeven wat er is geconstateerd en wat er aan reparaties is uitgevoerd. Zo blijft het voor u goed overzichtelijk.

*De ontstane kosten van kleine herstelwerkzaamheden zullen niet in rekening gebracht worden en zijn in de kosten van ons preventief onderhoudspakket opgenomen.
**bij een zwaar vervuild dakoppervlak of indien er veel blad op ligt valt dit buiten het contract en zal dit alleen in overleg en tegen een meerprijs gereinigd worden ( normale vervuiling is max. 2 emmers vuil)

Let op bij daken die niet door ons gemaakt zijn gelden er altijd extra opstart kosten!

Het periodiek onderhoud heeft in basis de vorm van een jaarcontract abonnement met jaarlijkse verlenging. Wilt u een onderhoudscontract of meer weten? Bel ons op 0497-642532

DAKINSPECTIE

Gaat uw zonnepanelen leggen of wilt u gewoon tussendoor even weten wat de staat van uw dak is, wij komen ter plaatse en inspecteren uw dak, daarbij geven wij een eerlijk advies en verwachte levensduur af. Wilt u dit graag beknopt in een rapportje ontvangen dit kan tegen een geringe meerprijs maar laat dat wel even vooraf weten, dan zorgen we dat de dakdekker hiervan op de hoogte is. Onder het kopje “nieuws” staat ook wat informatie over eventuele prijzen, nog meer weten? Bel, mail of app ons!